Sorta tikvica Zolotinka

Tikvice Tikvice Zolotinka uzgajaju se u Rusiji od dalekih 80-ih godina XX. Stoljeća. Ovo je jedno od prvih žute sorte tikvica... Prednosti ove sorte su visoki prinosi svijetložutih plodova koji dugo ne gube tržišnost.

Tikvice Zolotinka

Karakteristike sorte

Tikvice Zolotinka grmolika je i kompaktna biljka. Male trepavice počinje puštati tek u drugoj polovici svog razvoja. Ali to nema apsolutno nikakav utjecaj na broj formiranih plodova. Iz jednog grma možete sakupiti do 15 jarko žutih tikvica. S obzirom na to da sorta rano sazrijeva, berba može započeti u roku od 47-50 dana od trenutka sadnje.

Tikvice Zolotinka

Sami plodovi, osim jarko žute boje, veliki su do 15 cm i teški do 0,5 kg. Kora im je gusta i glatka. Mali plodovi mogu se uspješno koristiti za konzerviranje. Zbog svoje sočnosti i gustoće, pulpa ove sorte pomalo podsjeća na krastavac. Uz to je blago slatkast i hrskav. Sadržaj suhe tvari u tim tikvicama iznosi do 8%, a šećer 4%. Ova je sorta idealna za hranjenje djece od jedne do sedam godina. Prilikom konzerviranja pulpa ploda ne gubi gustoću, a lijepa kremasta boja samo će ukrasiti zimske pripreme.

Preporuke za uzgoj

Sorta tikvica Zolotinka odgovorit će dobrom berbom ako su ispunjeni određeni uvjeti:

  1. Mjesto slijetanja mora biti sunčano.
  2. Tlo je ili plodno ili neutralno. Ako je tlo na mjestu kiselo, tada mora biti umjetno vapnjeno. Također se preporučuje primjena organskih i mineralnih gnojiva.
  3. Od prethodnika, luk, rano povrće, krumpir i ostalo korjenasto povrće bit će najbolji.

Sjetva sjemena u zemlju može se obaviti odmah nakon proljetnih mrazeva krajem svibnja. Vrijedno je pripremiti rupe unaprijed. Optimalna udaljenost između rupa je oko 60 cm. U svaku rupu može se posaditi nekoliko sjemenki. Nakon pojave prvih pravih listova, slabe sadnice mogu se ukloniti. U ovom je slučaju važno ne oštetiti dobre sadnice.

Također Zolotinka se može uzgajati za sadnice. To se radi početkom svibnja, nakon čega slijedi sadnja u zemlju početkom lipnja.

Njega zasađenih biljaka sastoji se u:

  1. Korištenje pokrovnog materijala odmah nakon sadnje.
  2. Redovito zalijevanje, rahljenje i brljanje.
  3. Uvođenje mineralnih i organskih gnojiva.
Savjet! Potrebno je pažljivo ukloniti ostatke latica koje se nalaze na vjenčiću mladih jajnika. Ako ih ostavite, pod utjecajem vlage mogu postati izvor truljenja na plodu. Ovaj se savjet odnosi više na biljke na otvorenom.

Podložno agrotehničkim preporukama, možete dobiti do 8 kg tikvica po četvornom metru.

Svjedočanstva

Marina, 42 godine, Pereslavl-Zalessky
Sorta se odlikuje plodnošću. Odlučio sam ga posaditi kao pokus i nisam znao kamo kasnije staviti usjev. Grmlje je uredno, malo, poput gnijezda. Nema širenja poput nekih sorti. Na grmlju imam 13 do 15 plodova. Okus im je vrlo nježan i ugodan. Iščupao sam ih svakakvih: malih i ne baš. Činilo mi se da su male prikladnije za konzerviranje. Ali veći su idealni za svakakva variva i slično. Pritom se plodovi ne kvare. Mogu leći bez propadanja. I boja! Jednostavno je čaroban, tako žarko žut.
Olga, 38 godina, Harkov
Sjeme ove sorte dao je susjed "na probu". Obično sadim zelene tikvice, ali onda sam odlučio probati. Bolno ih je pohvalila. Posadio sam ga odmah u zemlju, kao i uvijek. Penjali smo se brzo i prijateljski. Grmlje je bilo sve ujednačeno i malo.Smiješno je, ali vrt je dobio ukrasni izgled, pogotovo kad su se pojavili prvi žuti plodovi. Sorta daje veliki prinos. Grmlje je stajalo ravno posuto. Prema riječima susjeda, očekivao sam nešto nevjerojatno za kušati. Ali nije nam se svidjelo. Bili su nekako nepristojni. Općenito, sve je išlo na stoku. Pojela ih je s velikim zadovoljstvom. Moram reći, bili su dobro čuvani. Štoviše, nismo stvorili posebne uvjete za to. Sorta nam nije odgovarala. Ali oni koji sumnjaju mogu podmetnuti malo za suđenje.
Ksenia, 51 godina, Astrakhan
Uzgajam ovu sortu oko 5 godina. Sorta je uobičajena, ne biste trebali očekivati ​​nešto transcendentalno. Općenito, ova sorta trebala bi biti kompaktne veličine. Ali meni iz nekog razloga to raste kao plijeviti... Već sam kupio različito sjeme - rezultat je isti. Moja Zolotinka se ne razboli i raduje obilnom cvjetanju. Žetva je velika. Od svakog grma do 15 tikvica. U tom se slučaju plodovi mogu ubrati prije prvog mraza. Po mom mišljenju tikvice imaju okus poput bundeve. Pulpa je malo opuštena, ali nije jaka. Jedini nedostatak je, po mom mišljenju, što se brzo prezreju. Ako propustite trenutak, njihova koža postaje vrlo gruba, a meso postaje labavije. Takve tikvice ostavljam za sjemenke. Mogu preporučiti sortu.
Dati povratnu informaciju

Vrt

Cvijeće

Izgradnja