Najproduktivnije sorte rajčice za staklenik

Rajčica je omiljeno povrće većini vrtlara. Uzgaja se uglavnom u staklenicima i staklenicima, koji vam omogućuju stvaranje najpovoljnije mikroklime za ovu termofilnu kulturu. Uzgajivači nude brojne sorte rajčice, od kojih svaka ima poseban okus, prepoznatljiv oblik, boju ploda i razne agronomske karakteristike. Istodobno, mnogi poljoprivrednici posebnu pozornost posvećuju prinosu rajčice. Dakle, članak sadrži najviše produktivne sorte rajčice za staklenike koji omogućuju dobivanje više od 30 kg voća s 1 m po sezoni2 tlo. Ispod je detaljan opis takvih sorti koje obaraju rekord, naznačeni su okus i agrotehničke značajke njihovih plodova.

Visokorodne sorte

U većini slučajeva neodređene rajčice imaju rekordno visoke prinose, koji mogu rasti i donijeti plod do nepovoljnih uvjeta. Za uzgoj takvih sorti izvrsna je opcija staklenik ili staklenik. U zaštićenim uvjetima temperatura ostaje viša nego na otvorenom terenu, biljke se ne boje kratkotrajnog zahlađenja i ranih mrazeva, što znači da će biti moguće ubrati do kasne jeseni.

Neke od neodređenih stakleničkih rajčica s najvećim prinosom uključuju:

Fatalist f1

Sorta rajčice široko poznata ruskim poljoprivrednicima. Ima izuzetno visok prinos, koji uz pravilnu njegu iznosi oko 38-40 kg / m2... Rajčica pripada neodređenoj, njezini grmovi su vrlo visok i lisnato. Kada uzgajate rajčicu za staklenik Fatalist f1, trebali biste voditi računa o pravodobnom formiranju podvezice i grma. To će spriječiti oštećenje biljke zbog velike količine voća.

Fatalist f1

Fatalist f1 rajčica dozrijeva 100-110 dana nakon sjetve sjemena. Prije početka tehničke zrelosti, plodovi su obojeni zeleno, dok sazrijevaju, njihova boja postaje svijetlocrvena. Masa jednog povrća je 120-160 g, oblik takvog voća je ravno okrugao. Rajčica ima ukusnu, sočnu pulpu. Koža im je tanka, nije hrapava. Sorta je vrlo otporna na pucanje. Namjena rajčice je univerzalna, može se koristiti u pripremi salata i za konzerviranje.

Admiro f1

Admiro f1

Hibrid je reprezentativan Nizozemska selekcija... U umjerenoj klimi rajčica Admiro f1 dobro uspijeva i stvara obilne jajnike. Preporuča se uzgoj sorte u staklenicima. Za sadnju visokih neodređenih grmova ne smije biti deblji od 3-4 biljke na 1 m2 tlo. Pravodobnim zalijevanjem, opuštanjem i hranjenjem biljaka bit će moguće dobiti berbu slasnih crvenih rajčica u količini većoj od 39 kg / m2... Tako visok prinos omogućuje vam jesti svježu rajčicu u sezoni i pripremiti kisele krastavce za cijelu zimu.

Rajčice "Admiro f1" su srednje velike: težina im je oko 130 g. Sazrijevaju zajedno za 110-130 dana. Sortu karakterizira velika otpornost na bolesti, naime vertikloza, kasna plamenjača, TMV, kladosporium.

Baldwin f1

Baldwin f1

Sorta rajčice visokog prinosa koja je ruskim vrtlarima dobro poznata već dugi niz godina. U povoljnim uvjetima prinos stakleničkih rajčica sorte Baldwin f1 prelazi 37 kg na 1 m2 tlo. Tako visok prinos omogućuje, bez zauzimanja velikih površina zemlje, dobivanje potrebne količine povrća za svježu potrošnju i berbu.

Grmovi hibrida Baldwin f1 su neodređeni.Kako rastu, potrebno ih je vezati i prikvačiti. Obavezna njega biljaka također treba uključivati ​​rahljenje tla u korijenu i obilno zalijevanje.

Visoke grmlje treba zaroniti u staklenik deblji od 3 sadnice na 1 m2... Najbolji prethodnici usjeva su tikvice, krastavci, kao i kopar, cvjetača i peršin. Rajčice sorte "Baldwin f1" zahtjevne su za sastav tla i da bi se postigao rekordan urod, biljke je potrebno redovito hraniti (jednom u 2-3 tjedna) organskim i mineralnim gnojivima s visokim udjelom dušika i kalij.

Fotografija rajčice "Baldwin f1" može se vidjeti gore na fotografiji. Teški su oko 150 g. Razdoblje sazrijevanja ploda Baldwin f1 je oko 110 dana. Zrele, crvene rajčice ravnog su okruglog oblika. Okus i tržišnost voća su visoki.

Gilgal f1

Gilgal f1

Nevjerojatna krupnoplodna sorta s izvrsnim okusom povrća. Svaka rajčica hibrida "Gilgal f" teži više od 250 g, njezin je oblik klasičan - ravno-okrugli. Mesnate rajčice oduševiti slatkim okusom, gustom i nježnom pulpom, tankom kožom. Takva rajčica dar je za ljubitelje salata od svježeg povrća, ukusnih prirodnih pasta od rajčice i sokova. Konzervirana rajčica "Gilgal f1" također je vrlo dobra.

Ovu nevjerojatnu sortu rajčice možete uzgajati u stakleniku. Prethodno uzgojene sadnice treba zaroniti u zaštićeno tlo sredinom svibnja prema shemi 3-4 biljke na 1 m2 zemljište. Gusta sadnja može stvoriti zasjenjenje i bolesti.

Ovisno o redovnom zalijevanju, opuštanju i hranjenju mladih biljaka, već iznad 6-7 listova, pojavit će se prvi cvat na kojem se formira i naknadno sazrijeva 3-5 rajčica. Do aktivnog ploda dolazi 110 dana nakon sjetve sjemena. Veličina ukupnog prinosa doseže 40 kg / m2, štoviše, više od 97% plodova odlikuju se visokim komercijalnim kvalitetama.

Evpatorij f1

Evpatorij f1

Rajčica "Evpatoriy f1" idealna je u pogledu okusa i izgleda. Meso povrća je mesnato i slatko, što omogućuje upotrebu povrća u pripremi salata, sokova i kečapa. Rajčica "Evpatoriy f1" također je izvrsna za konzerviranje.

Hibrid "Evpatoria f1" je termofilni, pa se na otvorenom može uzgajati samo u uvjetima Ukrajine ili Moldavije. Ruski vrtlari uzgajaju ovu sortu isključivo u žarištima, staklenicima. Neodređena rajčica uroni u zemlju, 3 grma na 1 m2 tla sredinom - krajem svibnja. Njega biljaka je standardna, trebala bi uključivati ​​zalijevanje, prihranu, podvezicu i štipanje rajčice i rahljenje, plijevljenje tla u korijenu.

Tijekom vegetacije biljka obilno stvara jajnike od 6-8 kom po cvatu. Prvo cvatje nastaje iznad 9-10 listova. Razdoblje zrenja plodova ove sorte je 110 dana. Zrela rajčica teži 130-150 g. Prinos sorte je iznenađujući - 44 kg / m2.

Važno! Sorta Evpatorium f1 otporna je na sve uobičajene bolesti.

Rapsodija-NK f1

Rapsodija-NK f1

Još jedna plodna sorta rajčice za staklenik. Razlikuje se u kratkom razdoblju sazrijevanja plodova, koje traje samo 100 dana i izuzetno visokim prinosom od preko 43 kg / m2... Biljke oblikuju obilno jajnike u količini većoj od 7 komada na svakom plodnom grozdu. Težina zrele rajčice je oko 110-140 g. Okus povrća je nevjerojatan: pulpa je sočna i slatka, koža je tanka, ali otporna na oštećenja i pucanje.

Važno! Karakteristična značajka sorte "Rhapsody-NK f1" je izvrsna prenosivost, što u kombinaciji s visokim prinosom čini sortu nezamjenjivom za profesionalne poljoprivrednike.

Rajčice ove sorte uzgajaju poljoprivrednici u Rusiji, Moldaviji i Ukrajini. Biljke uglavnom zaranjaju u staklenik, međutim, u južnim regijama moguće je uzgajati rajčicu sorte "Rhapsody-NK f1" i na otvorenim površinama. Grmovi hibrida su neodređeni i zahtijevaju podvezice, stezanje i stezanje.Nema potrebe za obrađivanjem rajčice kemikalijama, jer biljke imaju genetsku rezistenciju na vertikilij, kladosporijum i virus mozaika duhana.

Talitsa f1

Talitsa f1

Svaki vrtlar koji želi uzgajati visokorodnu sortu rajčice trebao bi obratiti pažnju na hibrid Talitsa f1. Ova rajčica je nepretenciozna u njezi, bezbolno podnosi kratkotrajnu sušu, niske i visoke temperature, a istodobno je spremna obradovati poljoprivrednika visokim prinosom, koji je veći od 38 kg / m2... Slabo lisnata, neodređena biljka naraste do 2 m. Zahvalna je za hranjenje mineralnim gnojivima i organskim tvarima.

Male jarko crvene rajčice težine do 120 g vrlo su ukusne i sočne. Savršeno za salate i konzerviranje. Kožica rajčice je nježna i tanka, ali ne puca kako plod raste. Rajčica sorte Talitsa f1 sazrijeva za 100-110 dana.

Dakle, članak navodi najpoznatije visokorodne rajčice čiji su okus i agronomske karakteristike provjereni vremenom. Zaslužuju pažnju svakog vrtlara koji od široke sorte odabere visokorodnu sortu rajčice. Za one koji se pitaju koja je sorta rajčice najproduktivnija za plastenike, preporučuje se upoznavanje s hibridom Westland f1.

Westland f1

Westland f1

Ova sorta ima rekordni prinos - do 60 kg / m2... Rajčica se uzgaja isključivo u staklenicima, staklenicima. Biljka je zahtjevna za njegu i donosi plodove u potpunosti, raste samo na hranjivom tlu, kao i podložno redovnom obilnom zalijevanju.

Plodovi hibrida su ukusni i slatki, prosječne težine 140 g. Povrće sazrijeva relativno rano - 100 dana od dana sjetve kulture za sadnice.

Važno! Sa svim svojim prednostima, sorta Westland f1 nije previše popularna među poljoprivrednicima, jer je relativna novost na tržištu i ne ulijeva povjerenje.

Zaključak

Svi dani popuštaju sorte rajčice visoki su i zahtijevaju poštivanje određenih pravila njege. Informacije o tome kako pravilno oblikovati visoke rajčice prikazane su u videozapisu:

Odabir visokorodnih sorte rajčice za plastenike, vrijedi obratiti pažnju na gore dane mogućnosti, jer se razlikuju ne samo u obilnoj žetvi, već i u izvrsnom okusu ploda. Lako ih je uzgajati u stakleniku ako znate i koristite pravila za oblikovanje grma, redovito zalijevajte i hranite biljke. Vrijedno je napomenuti da su sve gore navedene plodne sorte ispitane dugogodišnjim iskustvom poljoprivrednika i imaju puno pozitivnih povratnih informacija na raznim poljoprivrednim forumima i web stranicama.

Svjedočanstva

Valentina Petrova, 54 godine, Jekaterinburg
Mnogo godina uzgajam sortu Fatalist f1. U to me vrijeme nikada nije iznevjerio: uvijek visok urod, rajčica izvrsnog okusa. Dobra vijest je da su rajčice male "jedna po jedna", otprilike po 120 g, dobro se uklapaju u cijelu teglu i omogućuju vam pripremu ukusnih i lijepih šavova. Svim zainteresiranim vrtlarima uvijek savjetujem ovu određenu sortu rajčice.
Anna Mikhanko, 38 godina, Biysk
Jako volim sortu "Gilgal f1", jer uvijek donosi plodove u velikim količinama, rajčica je vrlo ukusna, slatka. Povrće dobro djeluje za salate i za rolanje. U uzgoju, sorta nije hirovita, samo zahtijeva zalijevanje i hranjenje. Dodatni pastorci također se povremeno uklanjaju iz grmlja. Ovu sortu preporučujem svim "lijenim gurmanima" jer olakšava uzgoj mnogih ukusnih rajčica.
Komentari (1)
  1. Molim vas, dajte mi vezu do rajčice Westland - želim kupiti

    11.12.2019 u 08:12
    Svetlana
Dati povratnu informaciju

Vrt

Cvijeće

Izgradnja