Tikvice Casanova F1

Samo lijeni vrtlar na svom mjestu ne uzgaja tikvice. Vrlo su nepretenciozni i nezahtjevni u brizi. Većini sorti potrebno je redovito zalijevanje samo za normalan rast. Ali postoje i sorte koje mogu i bez njega. Ovo je vrlo povoljno za one vrtlare koji na stranicu dolaze samo vikendom. Tikvica Casanova F1 jedna je od ovih sorti.

Tikvice Casanova

Karakteristike sorte

Ova sorta pripada hibridima ranog sazrijevanja. Njegovi polulisnati grmovi imaju velike raščlanjene listove tamnozelene boje bez mrlja i mrlja. Tikvice Casanova svojim oblikom podsjećaju na cilindar. Uglađen je i dug. Istodobno, tikvice nemaju tendenciju prekomjernog natezanja. Čak i ako zaboravite ubrati zrelo voće, ono neće prerasti... Boja zrelih tikvica je heterogena: bijele točkice srednje veličine ističu se na svijetlozelenoj koži. Plodovi ovog hibrida u prosjeku mogu težiti od 0,9 do 1,5 kg. Njihovo meko meso kremaste boje prilično je gusto i ukusno. To im omogućuje uspješnu upotrebu ne samo u kuhanju, već i u konzerviranju.

Casanova F1

Karakteristična značajka ove hibridne sorte je tolerancija na sušu.

Važno! Ovaj hibrid ne samo da dobro podnosi sušu, već je i treba. Uz pretjeranu vlagu u tlu, njegov korijenov sustav može istrunuti.

Preporuke za uzgoj

Unatoč činjenici da je sorta vrlo zahtjevna za njegu, prije sadnje treba obratiti pažnju na tlo. Idealno mjesto za sadnju Casanove F1 bit će gredice na kojima su rasle:

 • krumpir;
 • kupus;
 • nakloniti se;
 • mahunarke.

Ako sjeme nije posađeno nakon ovih usjeva, na novom mjestu ili nakon drugih vrsta tikvica, tlo mora biti oplođeno. To se radi na jesen prilikom kopanja povrtnjaka. Organska gnojiva su idealna:

 • konjska balega;
 • divizma;
 • ptičji izmet.

Za obogaćivanje tla upotreba komposta i zelenog gnojiva daje vrlo dobre rezultate.

Ova hibridna sorta može se saditi na dva načina:

 1. Sjeme na otvorenom terenu. U tom se slučaju slijetanje izvodi u mjesecu svibnju. Optimalna dubina sjetve je 4-6 cm.
 2. Uzgoj sadnica. Ovom se metodom dobiva ranija žetva. Bolje je započeti s pripremom sadnica mjesec dana prije preporučene sadnje, odnosno u travnju.
Važno! Sjeme i sadnice moraju se saditi tako da je razmak između susjednih grmova 60 cm. Bliže sadnje neće omogućiti da se biljke u potpunosti razviju, a žetva može biti slabija.

Ovaj hibrid vrlo dobro reagira na opuštanje i hranjenje. Ako je tlo pripremljeno prije sadnje, tada se ti postupci mogu izostaviti.

Recenzije vrtlara

Maria, 51 godina, Yaroslavl
Povremeno odbacim Casanovu. Sviđa mi se njihov ukus. Ali u usporedbi s drugim sortama, tikvice Casanova izgledaju malo krhko. Ne koristim ih za okretanje. Ali ako ih pržite, onda je nemoguće skinuti se. Mogu preporučiti onima koji imaju slobodan prostor, a koji se nema što posaditi. Ne bih dodijelio poseban krevet za ove tikvice.
Anna, 30 godina, Bogoroditsk
Casanova F1 kupljen radi eksperimenta. Sadi se odmah na krevet ispod filma. Sve je niklo, osim nekoliko sjemenki. Tikvice su brzo počele. Svidjela mi se sorta jer je nezahtjevna za zalijevanje i ne prerasta. Kad smo nakon 2 tjedna izbivanja stigli na daču, tikvice ove sorte bile su uredne. U drugim je sortama nekoliko tikvica preraslo u nešto strašno: ovdje je bilo ispruženo, tamo je nateklo. Tikvicu mogu preporučiti Casanovi F1, za ljetnu rezidenciju to je upravo to.
Oksana, 42 godine, Vjazniki
Nisam baš volio Casanovu. Postoje i druge povoljnije sorte.Ni po čemu nije izvanredan, tikvice su poput tikvica. Ali ovo je moje mišljenje. Primjerice, svidjelo se mojem susjedu. Dao sam joj gotovo sve tikvice. Možete ga posaditi kao uzorak.
Komentari (1)
 1. Tikvice "Casanova" zasađene su prije nekoliko godina. Bila sam jako iznenađena. Beskrajni plodovi. Nekoliko ih izrežete, a drugi odmah narastu! Izvrsna količina. Cijelu sezonu hranio nas je jedan grm!
  Nekoliko godina nisam mogao ponovno kupiti ovo sjeme. Ali danas je to uspjelo (18.02.21). Savjetujem svima

  18.02.2021 u 07:02
  Catherine
Dati povratnu informaciju

Vrt

Cvijeće

Izgradnja