Tikvice Cavili F1

Hibridne sorte tikvica sada je teško nekoga iznenaditi. Svake godine uzgajivači iz cijelog svijeta trude se izvući ako ne idealnu sortu, onda barem onu ​​koja joj je vrlo blizu. Ovaj put su se nizozemski stručnjaci najviše približili postizanju ovog cilja. Tikvice Kavili F1 koje su razvili zauzimaju jedno od vodećih mjesta među hibridnim sortama već nekoliko godina.

Cavili F1

Karakteristika sorte

Tikvice Cavili pripadaju samooprašenim hibridnim sortama ultrarano sazrijevanja. Njegovi plodovi mogu se savršeno postaviti bez sudjelovanja insekata oprašivača. Vrtlar će prvi urod tikvica moći vidjeti za samo mjesec i pol dana od prvih izbojaka. Istodobno, ovaj će hibrid roditi više od 2 mjeseca. Prinos s jednog četvornog metra bit će oko 9 kg.

Grmlje ima tamnozelene listove s bjelkastim mrljama. Kompaktni su i ne zauzimaju puno prostora. Ovaj hibrid dobro je pogodan i za otvoreno tlo i za staklenike. Plodovi kavili su cilindrični. Njihova duljina neće prelaziti 22 cm, a prosječna težina bit će oko 300 grama. Bjelkasto meso skriveno je iza svijetlozelene kože. Vrlo je nježna i sočna. Zbog svojih karakteristika okusa, tikvice ove sorte savršene su za kuhanje i preradu kavijara.

Kavili

Savjet!Budući da je koža mladih tikvica tanja, preporučuje se odmah ih koristiti. Zrele tikvice imaju tvrđu kožicu kako bi mogle duže trajati.

Karakteristična značajka ove hibridne sorte je otpornost na pretjerano sazrijevanje. Čak i ležeće voće imat će izvrstan okus jednako kao i ostali. Uz to, Cavilli je otporan na pepelnicu.

Preporuke za uzgoj

Ova hibridna sorta potpuno je nepretenciozna. Sve što mu treba je puno svjetla i vode.

Savjet! Kod sadnje u zasjenjenom prostoru preporučuje se prorijediti grmlje tikvice. Uklanjanje nekoliko listova pomoći će grmu da dobije više svjetla. To bi trebalo biti učinjeno posebno tijekom cvatnje i zaostajanja plodova.

Najbolje od svega, Cavili tikvice uspijevat će na laganim, bogatim tlima. Tla s visokom razinom kiselosti nisu pogodna za ovu sortu. Dodatak krede u prahu ili dolomitnog brašna pomoći će u normalizaciji kiselosti. Ako je prostor na lokaciji ograničen, tikvice možete saditi nakon:

  • krumpir;
  • kupus;
  • Luka;
  • mahunarke.
Važno! Ne preporučuje se saditi Cavili tamo gdje su ranije uzgajani krastavci i predstavnici obitelji bundeve.

Vrtlar će si osigurati veliku žetvu ako Cavili oplodi tlo prije sadnje tikvica. To je najbolje učiniti na jesen, tako da gnojiva mogu u potpunosti zasititi zemlju. Najbolji lijek je kompostiranje. Uz to, dobri rezultati postižu se korištenjem:

  • zdrobljeno zeleno gnojivo;
  • sjeckano sijeno;
  • piljevina;
  • smjese superfosfata i pepela.

Kada se ta gnojiva primijene u jesen, ponovna primjena u proljeće više nije potrebna.

Tikvice Cavili mogu se uzgajati na dva načina:

  1. Kroz sadnice, koje se pripremaju tek sredinom travnja.
  2. Sadnja sjemena na otvoreno tlo. U tom slučaju sjeme se sadi krajem svibnja ili početkom lipnja na dubinu ne veću od 5 cm.
Važno! Sjeme tikvice Kavili obrađuje se tiraminom - posebnim hranjivim sastavom. Namakanje sjemena isprati će ovaj spoj. Stoga je bolje odbiti ovaj postupak.

Cavili treba saditi prema shemi 70x140. Upravo će ta udaljenost omogućiti grmlju da se u potpunosti razvije. Ovisno o regiji, ova hibridna srž može se brati do sredine rujna.

Svjedočanstva

Ljudmila, 42 godine, Kirzhach
Ovu sortu odabrao sam nakon čitanja kritika.Za test sam posadio dvije sjemenke Kalivija zajedno s ostalim tikvicama, koje su uspješno nikle. Grmlje je bilo vrlo kompaktno i lijepo za pogledati. Cvjetovi su pretežno ženski, neplodnih je bilo malo. Sorta je vrlo rodna. Na pakiranju je pisalo da tikvice ne smiju težiti više od 320 grama. Ovo je težina mlade tikve. Dobra zrela srž teži ispod kilograma. Pulpa ploda je vrlo ukusna. Ovu sortu preporučujem svima.
Anna, 53 godine, grad Kovrov
Sorta je izvrsna! Sve tri godine koliko sam je zasadio, rodio sam plodove kao lud. Morao sam ga čak i izdati. I to unatoč činjenici da ga samo zalijevam. Nikad nisam plijevio tikvice - tako dobro rastu. Okus tikvice Cavili je izvrstan: pulpa je nježna i sočna. Bilo koje jelo s tim tikvicama uspije, pogotovo kavijar od tikvica. Zrelo voće se dobro čuva, a mlado treba odmah jesti.
Dati povratnu informaciju

Vrt

Cvijeće

Izgradnja