Tikvice Iskander F1

Tikvice Iskander F1 bit će ugodno otkriće za one vrtlare koji ga još nisu posadili na svojim parcelama. Ova sorta tikvica razlikuje se ne samo okusom i prinosom, već i apsolutnom lakoćom njege.

Karakteristike sorte

Tikvice Iskander rana je hibridna sorta Nizozemska selekcija... Tikvice ovog hibrida mogu se stvrdnuti i na niskim temperaturama. Njihov prvi urod može se ubrati za 45-50 dana. Tikvice su izvanrednog izgleda. Cilindrični plodovi imaju prosječnu duljinu do 20 cm i težinu do 600 grama. Njihova tanka voštana koža blijedozelene boje prekrivena je jedva primjetnim svjetlosnim prugama i mrljama. Nježna bijela pulpa ploda ima izvrsne karakteristike okusa.

Savjet! Da se oblik tikvica ne bi deformirao dok raste, trebate vezati grmlje.

Kompaktni grmovi hibridne sorte Iskander odlikuju se prinosom. Svatko od njih može stvoriti do 17 kg voća. U plodnom razdoblju zauzima vodeće mjesto. Možete ubirati s grma do prvih jesenskih mrazeva. Uz to, Iskander F1 se ne boji pepelnice i antrakoze.

Preporuke za uzgoj

Jedino na što vrijedi obratiti pažnju prilikom odabira ove sorte je sastav tla. Trebao bi biti lagan i neutralan u kiselosti. Najbolji prethodnici za to bit će:

 • krumpir;
 • rotkvica;
 • nakloniti se.
Važno! Mnogi izvori ukazuju da se tikvice ne mogu saditi na jedno mjesto nekoliko godina zaredom. To vrijedi samo ako zemlja nije gnojena.

Biljke će iz njega vaditi korisne tvari, a kad se posade sljedeće godine, zemlja će biti siromašna. Ako gnojite parcelu tikvica godišnje, tada neće biti problema sa sadnjom.

Grmlje ovog hibrida može se uzgajati na dva načina:

 1. Kroz sadnice se uzgajaju mjesec dana prije sadnje u zemlju, odnosno u travnju.
 2. Slijetanje izravno na otvoreno tlo. U tom slučaju, sjeme tikvica mora biti ugrađeno u tlo u svibnju - lipnju do dubine od 5 cm. Da bi se povećala klijavost, sjeme je prvi put potrebno pokriti filmom.

Dobro reagira na popuštanje tla. Treba ga proizvoditi najviše 2 puta tjedno. Berba može započeti krajem lipnja dok plod sazrijeva.

Svjedočanstva

Maria, 50 godina, Tula
Ne volim saditi hibride, jer od njih ne možete ubrati sjeme. A onda sam odlučila probati tikvice Iskander F1. Recenzije o njemu već su bile vrlo dobre. U vrećici je bilo samo 5 sjemenki - za uzorak je to bilo upravo to, ali, općenito, nedovoljno. Posadio sam ih, zajedno s ostalim sjemenkama, odmah u vrt. Sve se diglo! Brzo se formiraju uredni grmovi i plodovi se skupljaju. Sorta me se dojmila svojom berbom. Morao sam čak distribuirati, jer sam osim toga sadio i druge sorte. Plodovi su izvrsnog okusa, vrlo nježni. Definitivno, uzet ću još!

Mihail, 57 godina, Voronjež
Sadim je već 5 godina, donosi izvrsne plodove i ne zahtijeva posebnu njegu. Toliko je voća koje morate podijeliti susjedima. Preporučam.

Olga, 44 godine, Astraganski
Uzgajamo Iskander na prodaju. Nikada nije bilo problema s klijanjem i prinosom. Ukusne su i dobro se čuvaju.

Komentari (1)
 1. Ova je vrsta također osjetljiva na pepelnicu. Svih 10 grmova se razboljelo u meni. Grmlje ništa nije obrađivalo.

  01.10.2019 u 12:10
  Evgeniy
 2. Sorta Iskander jedna je od najboljih. Isprobali smo mnogo sorti, ali ova je, po mom mišljenju, najuspješnija.Prinos je neusporediv.

  18.02.2018 u 08:02
  Tatjana
Dati povratnu informaciju

Vrt

Cvijeće

Izgradnja